• Soome Ehitusliit korraldab igal kuul infopäevi Tondi Koolituskeskuses! OSALEMINE ON TASUTA! Tel 566 49 049
Firma päring Krediidinfost
Firma päring Äriregistrist
Soome ettevõtete otsing Maksunumbri kontroll
Soome maksuamet: kolmveerand välismaa maksuvõlgnikest on Eestist

04.03.2015

Kokku ulatub ettevõtete maksuvõlg Soome riigile kolme miljardi euroni. Võlg on kasvanud nelja aastaga 200 miljoni võrra. Suurem osa maksuvõlast, 2,1 miljardit, kuulub ettevõtetele, mille tegevus on peatunud. Toimivate ettevõtete maksuvõla põhiosa ilma intressideta ulatub 671 miljoni euroni.

Maksuvõlgu on kokku umbes 92 000 organisatsioonil, see number on nelja aastaga vähenenud kümnendiku võrra, seda peamiselt võlgade aegumise tõttu.

Soome ettevõtetega võrreldes on välismaistel rohkem maksuvõlgu. Kõigist Soome maksuameti registris olevaist välismaistest ettevõtetest on maksuvõlg 19 protsendil ja välismaiste firmade osakaal maksuvõlglaste seas on kasvanud kahe aastaga neli protsendipunkti.

Enim maksuvõlgnikke on Eestist: 75 protsenti kõigist välismaistest võlgnikest. Välismaiste ettevõtete võlgentavate maksude kogusummast on Eesti firmade osa üle poole – 52 protsenti. Enamik Eesti maksuvõlglasi tegutseb (või tegutses) ehitusalal.

Vaid 18 protsenti välismaistest maksuvõlglastest on praegu tegutsevad ettevõtted, ülejäänud on tegevuse sel või teisel moel lõpetanud.

Eesti firmade järel on teisel kohal maksuvõlglaste seas Rootsis registreeritud ettevõtted, neid on 12 protsenti välismaiste võlgnike koguarvust.

Majandus24

 



Uudised