• Soome Ehitusliit korraldab igal kuul infopäevi Tondi Koolituskeskuses! OSALEMINE ON TASUTA! Tel 566 49 049
Firma päring Krediidinfost
Firma päring Äriregistrist
Soome ettevõtete otsing Maksunumbri kontroll
Eesti viina Soome vahendanud mehi kahtlustatakse 350 000 euro eest maksude maksmata jätmises

15.01.2016

Kaht Soome meest kahtlustatakse alkoholi vahendamises Eestist Soome ilma nõutava müügiloata ning enam kui 350 000 euro väärtuses maksude maksmata jätmises.

Soome toll pööras eelmisel suvel tähelepanu kiiresti kasvavale alkoholi sissetoomisele Eestist Soome veebilehe Viinakauppa.eu kaudu. Viinakauppa.eu taga on Eestis registreeritud ettevõtted, mille esindajad on kuriteos kahtlustatavad mehed, vahendab Iltalehti.

Viinakauppa.eu reklaam on olnud värvikas ja tähelepanu äratav. Tegevus laienes suve ja sügise jooksul kiiresti üle kogu Soome ning alkoholi tellijaid oli kokku üle 1500. Suurim tellimus oli enam kui 7000 euro suurune.

Viinakauppa.eu reklaamis ise, et maksab kõik maksud ja korraldab tellimuste transpordi. Eeluurimise käigus on aga selgunud, et kahtlusalused või nende ettevõtted ei ole maksnud makse Soomes ning võib kahtlustada, et nad ei ole maksnud makse ka Eestis.

Eeluurimise põhjal olid kahtlusalused teadlikud seadusesätetest ja tollireeglitest. Tegevus oli kavas lõpetada kohe, kui sissetulek maksimaalseks muutub, ja enne kui võimud sekkuda jõuavad.

Eeluurimise ajal on olnud vahi all kaks Soome meest. Neid kahtlustatakse muu hulgas raskes maksupettuses.

Ärileht



Uudised